Evenimente

În 21 mai, la Biblioteca Naţională, Departamentul pentru Relaţii Interetnice în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi Biblioteca Naţională au organizat programul „Ziua mondială a diversităţii culturale pentru dialog şi dezvoltare”. Programul a fost deschis cu un vernisaj al expoziţiilor de artă: „Cei care ar fi putut fi” – sculptură în bronz a artistului Alex Ivanov; „Sub acelaşi cer” – fotografie artistică, artist Maria Dobrescu şi „Anotimpuri interioare” – pictura suprarealistă, artist Mihai Criste.

Vernisajul expoziţiilor de artă, organizat sub auspiciile Alianţei Civilizaţiilor, inţiativă a ONU la care participă şi România, a fost dedicat Zilei Mondiale pentru Diversitate Culturală care se sărbătoreşte în 21 mai.
YMAIL_ATTACH_1432296631575_image

În deschidere, au fost rostite alocuţiuni pe tema semnificației evenimentului, organizat sub egida Alianţei Civilizaţiilor și în contextul aniversării a 60 ani de la aderarea României la ONU.
Doamna subsecretar de stat, Christiane Cosmatu, a prezentat mesajul doamnei secretar de stat din cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Lacziko Enikő Katalin. În continuarea evenimentului, au avut loc acordarea diplomelor de merit „Dimitrie Cantemir” pentru perioada acoperită de primele două planuri naţionale pentru Alianţa Civilizaţiilor şi un moment muzical susţinut de Maria Gheorghiu, interpretă de muzică folk.

Evenimentul s-a încheiat cu o recepţie oferită în onoarea oaspeţilor de doamna secretar de stat, Lacziko Enikő Katalin.
YMAIL_ATTACH_1432296646969_image
Mai multe detalii pe adresa: http://www.mae.ro/node/32139