Evenimente

Vineri, 18 decembrie, începând cu orele 16:30, organizaţia reprezentativă a etniei germane din Banatul Montan va organiza de Ziua Minorităţilor Naţionale din România, la Reşiţa, o manifestare complexă la Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, în cadrul căreia vor avea loc următoarele activităţi:

– Vernisajul expoziţiei de fotografii: „Bethlehem” realizată de Erwin Josef Ţigla şi a celei de filatelie şi numismatică „Ziua Unităţii Germane la a 25-a aniversare“;

– Prezentarea apariţiilor editoriale ale etniei germane din anul 2015;

– Program artistic oferit de formaţia muzicală „Banater Bergland” şi de corul „Franz Stürmer“, ambele din Reşiţa.

Despre semnificaţia zilei va vorbi dr. ing. Christian Paul Chioncel, vicepreşedintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.

Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin a organizat de-a lungul anilor mai multe evenimente care au marcat această zi deosebită pentru toate minorităţile naţionale din ţara noastră.

În data de 18 decembrie minorităţile naţionale din ţara noastră îşi vor sărbători ziua lor.

Conform HG 881 din 1998, ziua de 18 decembrie este declarată ca data la care se sărbătoreşte Ziua Minorităţilor Naţionale din România. 19 minorităţi etnice recunoscute oficial la nivel naţional, cu reprezentanţi în Parlamentul României, sunt chemate prin activitatea lor să-şi promoveze valorile culturale proprii, tradiţiile specifice fiecăreia dintre ele.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.