Anunt Evenimente

La 21 februarie, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internaţională a Limbii Materne, ziua în care celebrăm diversitatea, bogăţia şi forţa expresivă a limbii materne. Pentru toate minorităţile naţionale din România, a învăţa în limba maternă şi a vorbi această limbă reprezintă modul în care înţeleg minorităţile să îşi descopere originea, să îşi dezvolte şi să promoveze propria identitate.

Anul acesta, ca în fiecare an, ne propunem să sărbătorim împreună cu minorităţile din România, străduindu-ne să promovăm limba maternă într-un mod plăcut, presărat cu expresii cu haz şi har în limbile materne ale minorităţilor naţionale din România.

Campania dedicată sărbătoririi Zilei Internaţionale a Limbii Materne din acest an ne îndeamnă să nu uităm că limbile materne reprezintă un element esenţial al educaţiei de calitate, că fiecare etnie are dreptul de a îşi ilustra şi utiliza limba maternă aşa cum simte, iar exemplele de mai jos demonstrează că limba maternă rămâne vie şi puternică pentru că ea exprimă, defineşte identitatea naţională, se moşteneşte şi se lasă moştenire generaţiilor viitoare.

Ziua Internaţională a Limbii Materne