Evenimente

Tabăra Yuppi, prima tabără din România bazată pe metoda recreerii terapeutice pentru copiii cu boli cronice, şi-a deschis porţile în 2011. În acest an, între 27 iunie şi 4 iulie a avut loc cea de-a şasea tabără, dedicată adolescenţilor care suferă de diabet insulino-dependent, organizată de Asociaţia Yuppi, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Metoda recreerii terapeutice este utilizată cu succes de 25 de ani în cadrul Uniunii Taberelor “Serious Fun Children’s Network”, fondată de actorul Paul Newman. În Europa există 14 astfel de centre, care găzduiesc anual 33.000 de copii cu boli cronice şi rare. Succesul recreeri terapeutice este asigurat de programe şi exerciţii prin care copiii participanţi sunt stimulaţi să-ţi re/descopere propriile abilităţi (în nici un caz limitările), astfel reconstruindu-şi încrederea în sine şi consolidându-şi capacitatea de autoevaluare. aceşti factori contribuind activ la procesul de vindecare psihică şi stabilizare a simptomelor fizice.
IMG_2145

Pentru o săptămână, complexul turistic care găzduieşte taberele Yuppi a devenit un Tărâm al Zâmbetelor şi al experienţelor de Poveste. Copiii au primit cu bucurie vizita zeilor din Olimp, au căutat Flacăra Olimpului din canoe, călare, au escaladat muntele Olimp în grădina de corzi Yuppi, au învăţat să fotografieze frumuseţea, să nimerească ţinta cu săgeţile, să cânte şi să danseze, dar în primul şi în primul rând au învăţat să zâmbească din nou, să-şi acorde o şansă şi să gestioneze mai bine boala cu care trăiesc.
IMG_1842

Activităţile au fost special concepute pentru a le reda copiilor încrederea în sine şi a-i face să-şi re/descopere resursele interioare necesare în lupta lor zilnică cu diabetul, la fel ca şi programul din tabără – totul în spiritul recreerii terapeutice, pentru ca efectele benefice să dureze, la fel ca şi la participanţii din anii trecuţi, de la care organizatorii primesc şi azi scrisori în care ne scriu ce schimbare mare a reprezentat în viaţa lor această tabără.
IMG_1834

“A fost minunat! Şi acum mi-e tare dor … nu trece o zi în care sa nu-mi aduc aminte de această tabără… aşa cred că am Yuppi dor :)). “(A., participantă)

“Au fost o mulţime de opinii cu privire la “tabăra cea mai bună “. Pentru persoanele cu diabet acest concept se numeşte Yuppi. “(un Ars Poetica scris în cadrul programului de jurnalism)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.