Evenimente

În perioada 08 – 12 iulie 2015 Asociația MIÉRT a organizat, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, în localitatea Izvorul Mureșului din județul Harghita, cea de a XII–a ediție a Taberei UE MIERT.

Ediţia din acest an și-a propus orientarea spre populația rromă, în vederea soluționării problematicii acestei comunități etnice.

Scopul proiectului a constat în promovarea şi cultivarea bunei cunoașteri și înțelegeri între populația majoritară și cea minoritară, armonizarea relațiilor interetnice, respectiv informarea cu privire la comunitatea rromă.
New Image

România este un exemplu în ceea ce priveşte bogăţia și diversitatea etnică şi din acest motiv, pentru o mai bună colaborare și pentru îmbunătățirea vieții pe termen lung, înțelegerea și dialogul dintre etnii joacă un rol esenţial.

La tabără au participat aproximativ 220 de tineri. Ei au avut posibilitatea să cunoască tradițiile folclorice ale populației române, maghiare și rrome. Totodată participanții au primit informații despre problematica populației rrome și integrarea acesteia în societate.Au mai avut loc discuții și dezbateri pe tema toleranței şi emigrației. Tinerii au conoscut mai bine temele prezentate prin workshopuri și jocuri de formare.
eu-tabor-1193

Cu fiecare ediţie tot mai mulți tineri îşi manifestă interesul să participe la eveniment, ceea ce incurajează asociaţia să continue acest program.

Scopul Asociației MIERT este de a reprezenta și sprijinii organizațiile de tineret maghiare din România, programele și evenimentele organizate bucurându-se de o prezenţă tot mai ridicată a tinerilor, de la an la an. Pe lângă activitățile de reprezentare și sprijinire, aceasta incurajează educarea în spiritual implicării tinerilor într-un cadru cât mai larg de activități. Trăind într-un mediu foarte bogat din punct de vedere etnic și cultural este foarte importantă

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.