Evenimente

Asociaţia Culturală şi de Tineret din Văcăreşti a organizat, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, în perioada 14 – 18 octombrie, în localitatea Văcăreşti, judeţul Harghita „Tabăra trupelor amatori de teatru ale minorităţilor etnice“ cu prezentarea valorii culturale a minorităţilor etnice din regiune.
2

În tabăra au fost organizate workshopuri şi conferinţe pe tematica teatrului, s-a organizat o scurtă excursie, în care a fost prezentat satul Văcăreşti şi valori culturale ale acestuia.

Participanţii au făcut mai multe pregătiri pentru evenimentul de închidere unde fiecare trupă a prezentat o piesă în faţa juriului şi a spectatorilor.
3

Evenimentul organizat de Asociaţia Culturală şi de Tineret din Văcăreşti a început cu piesa actorilor amatori din Izvorul Mureşului, urmând trupa de teatru din Bârzava.

Aceste piese au fost urmate de trupa de dans Búzavirág din Văcăreşti, care au prezentat un scurt spectacol de dansuri din zona Ciucului de Sus.

După dansul popular a urmat trupa de actori amatori din Vlăhiţa, ei prezentând o comedie populară.
5

Următorii actori amatori au reprezentat comuna Lueta, cu comedia Motorul de Károly Nóti.

Ultimii actori amatori au fost tineri din comuna Mihăileni, satul Văcăreşti, care au prezentat o comedie populară despre recoltă.

Invitatul serii a fost “Székely Góbék” din Ciucsângeorgiu.

Organizatorii au acordat premii tuturor participanţilor.
New Image

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.