Evenimente

În perioada 15.07.2019 – 19.07.2019 se desfășoară la Sfântu Gheorghe, județul Covasna, tabăra Osonointeretnic#2019 – Tabăra interetnică adresată tinerilor, un proiect organizat de Asociația Bolyongó Szinházi Egyesȕlet / Asociația Teatrală Hoinarul în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe și finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

Scopul taberei este acela de a promova formule inovatoare de educație interculturală,care să deschidă tinerilor români și maghiari oportunitatea de a se confrunta, în spiritul ludic al artei teatrale, cu diverse probleme legate de conviețuirea interetnică și de asemenea de a facilita comunicarea între persoane cu identități etnice și culturale diferite, prin metode teatrale. La Tabără vor participa tineri din Galați, Timișoara, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Gheorgheni, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe.

Atelierele vor fi conduse de Fazakas Misi, conducătorul și regizorul Teatrului Independent Osonó, și de Iustinian Turcu, actor la Teatrul Național ’’Radu Stanca’’ din Sibiu, câștigătorul premiului UNITER pentru debut, în anul 2017. Pe lângă atelierele teatrale, tinerii vor începe fiecare dimineață cu exerciții de încălzire fizică și mentală, iar seara vor repeta scenele pe care o să le prezinte în ultima zi a taberei.

Teatrul „Osonó” şi-a început activitatea, la Sfântu Gheorghe, în urmă cu peste două decenii, ca trupă şcolară de teatru, iar de câțiva ani funcţionează ca trupă independentă. De-a lungul timpului, „Osonó” a participat la numeroase festivaluri de teatru și a susținut numeroase ateliere, în țară și în străinătate, obținând diverse premii pentru activitatea sa.