Anunt Evenimente

“31 iulie 2019 – Deschiderea oficială a  taberei internaționale – Sommercamp 2019 – “Dezbatem Europa – contribuim la schimbare”, care se desfășoară sub patronajul d-lui Dr. Bernd B. Fabritius,  Împuternicit al Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare și Minorități Naționale și a d-nei Kristine Manta-Clemens, Vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu.

Mulțumim pentru prezență și frumoasele cuvinte adresate tinerilor participanți d-lui Dr. Bernd B. Fabritius, d-nei Christiane Cosmatu, Subsecretar de Stat la Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, d-lui Zoltan Füleki, Viceprimar al Municipiului Miercurea Ciuc, d-nei Sophie Engel, director adjunct al Institutului Goethe din București, d-nei Karoline Gil, director Departamentul Integrare și Media a Institutului de Relații Culturale Externe a Germaniei – IfA și d-lui Benjamin Józsa, director Forumul Democrat al Germanilor din România! Mulțumim pentru prezență și d-nei Cornelia Hemmann, coordonator regional IfA pentru România, Serbia și Ungaria!

Mulțumim d-nei Bettina Frevert pentru prezență și interesanta expoziție “Puterea sentimentelor”!

Tabăra are loc în perioada 30.07. – 11.08.2019 în România având ca participanți 80 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, aparținând minorității germane din 11 țări din Europa de Sud-Est și de Est.

Tabăra este organizată de către Institutul Goethe în România, IfA – Institutul de Relații Culturale Externe al Germaniei împreună cu Forumul Democrat al Germanilor din România și Federația de Tineret German din România, cu sprijinul financiar al Ministerului de Externe al Germaniei și Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.