Evenimente

tabara de vara_1
Desfășurată în perioada 03 – 07 august 2015, Tabăra de vară Misiune posibilă a fost organizată de Fundația Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală, în parteneriat cu Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Bucureşti şi Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”, Cluj-Napoca, ambele din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, co-finanțată de Departamentul pentru Relații Interetnice – Secretariatul General al Guvernului.
Cu scopul promovării diversităţii etnice şi a echităţii etnoculturale, proiectul îşi propune să încurajeze tinerii minoritari să opteze pentru o carieră în structurile poliţiei.
Activitățile organizate în incinta Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca Napoca au urmărit familiarizarea cu aspecte specifice procesului de instruire şi s-au adresat acelor tineri minoritari care, în urma campaniei de recrutare în şcoli, şi-au manifestat intenţia de a urma cariera de poliţist.
Astfel, cei 50 de tineri au fost informaţi cu privire la oportunităţile de carieră şi de învăţământ din cadrul M.A.I. şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, le-au fost dezvoltate abilităţile de orientare profesională, prin intermediul unor activităţi educaţionale.
În cadrul școlii de vară a fost utilizată o serie de teste de abilităţi cognitive, sociale, precum şi de testare a intereselor profesionale. Prelucrarea rezultatelor acestor teste va permite conştientizarea de către aceştia a abilităţilor şi aptitudinilor pe care le deţin deja şi care pot fi utilizate cu succes în meseria de poliţist, precum şi a punctelor slabe care vor trebui recunoscute şi abordate în consecinţă. Activităţile au fost susţinute de un psiholog, un expert în orientare profesională, cadre didactice ale Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, instructori care au pregătit demonstraţii de criminalistică, auto-apărare şi tragere (în simulator de tragere cu pistol pe bază de laser).
Participanții la școala de vară au vizitat și Penitenciarul de la Gherla.

tabara de vara_2 tabara de vara_3 tabara de vara_4 tabara de vara_5 tabara de vara_6 tabara de vara_7 tabara de vara_8 tabara de vara_9 tabara de vara_10