Evenimente

afiseveniment

În perioada 01 – 08 august 2015, în localitatea Sânsimion din județul Harghita, s-a desfășurat una din etapele programului ”Tineri pentru Diversitate și Multiculturalitate”, proiect inițiat de Federația Organizațiilor de Tineret din Regiunea Ciuc și finanțat de Departamentul pentru Relații Interetnice.
Ideea realizării acestei etape, intitulată ”Tabăra de artă”, a venit din partea interpreților de fanfară, dar era firesc ca muzica să fie completată și de alte domenii ale artei. Participanții la tabără au fost copii și tineri aparținând minorităților maghiară și romă din regiunea Ciuc dar și din rândul majorității.
Tinerii participanți au avut posibilitatea să învețe diferite tehnici de cusut, ţesut, pictură pe lemne și pâslă. Copii au participat la cursuri de dansuri populare din diferite regiuni, cursurile fiind oferite de dansatorii Ansamblului Național Secuiesc Harghita.
Un alt moment important al taberei a fost întâlnirea fanfarelor din Ciucul de Jos în cadrul căreia trupele de fanfară au prezentat piese muzicale româneşti, ţigăneşti şi maghiare. Unii dintre tinerii muzicienii au avut parte de un program de perfecționare teoretică și practică la diferite instrumente muzicale oferit de specialiști în domeniu.
Evenimentul final a fost un spectacolul unde fiecare participant şi-a prezentat talentul pe care l-a dobândit sau l-a îmbunătăţit în timpul taberei. Tinerii muzicienii au interpretat piese atât individual cât și în grup, copii au prezentat dansuri tradiţionale, iar meşteşugarii au organizat o expoziţie cu obiectele realizate în timpul taberei

DSCF6489

muv1

muv3

muv4

muv5

muv6