Evenimente

În perioada 03-06 decembrie 2014, a avut loc, la Timişoara, Seminarul “Exprimarea minorităţilor în audiovizual”, eveniment organizat în parteneriat de TVR Timişoara cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României şi la care au participat 60 de persoane.
1
Realizatori ai emisiunilor pentru minorităţi etnice din România, Ungaria, Serbia şi Elveţia s-au întâlnit la Timişoara, pentru a dezbate prezentul şi viitorul programelor pentru minorităţi etnice, în cadrul unei serii de conferinţe, care a avut loc la Casa Politehnicii 2.
Invitaţii speciali ai acestei ediţii a seminarului au fost d-na Bertilla Giossi, realizatoare a emisiunii pentru minorităţi „Cuntrast”, la Televiziunea Reto-Romană din Elveţia, şi dl. Michael Lally, Vicepreşedinte al CIRCOM Regional şi jurnalist la Televiziunea Publică Irlandeză.
New Image
O serie de portrete şi reportaje culinare ce au avut ca temă „Roşia în bucătăria minorităţilor” au fost special realizate pentru această întâlnire şi au fost proiectate în 5 decembrie, pe ecranul din Piaţa Operei, începând cu ora 16.00.
Seminarul “Exprimarea minorităţilor în audiovizual” organizat de TVR Timişoara s-a aflat la cea de-a III-a ediţie în acest an şi a fost finanţat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României.