Evenimente

Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Amplus International Ltd., organizează în perioada 19 – 23 martie 2014, cea de a XX-a manifestare expoziţională „SALONUL DE CARTE SI MUZICA”, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.
La acest eveniment expoziţional a fost solicitată participarea tuturor minorităţilor naţionale din România, confirmând 17 dintre organizaţiile acestora, şi anume: armeni, bulgari, croaţi, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, rromi, ruşi-lipoveni, ruteni, sârbi, tătari, turci, ucraineni.
Organizaţiile minorităţilor naţionale vor expune obiecte de artizanat, costume populare, cărţi, reviste, fotografii, CD-uri, produse gastronomice specifice. Vor fi prezentate la stand şi evenimente sau spectacole ilustrative pentru tradiţiile şi obiceiurile, artele şi meşteşugurile minorităţilor naţionale din România.
Departamentul pentru Relaţii Interetnice va fi şi el prezent în cadrul expoziţiei cu publicaţii, cărţi , filme, etc., pentru a prezenta publicului larg aspecte din activitatea şi proiectele sale.
Cu prilejul oferit de „SALONUL DE CARTE SI MUZICA” va fi organizată de asemenea o masă rotundă cu tema „Galeria multiculturală a personalităţilor feminine de azi”, pentru a omagia femei remarcabile care, prin existenta şi activitatea lor, au contribuit semnificativ la dezvoltarea artistică, ştiinţifică şi socială a minorităţilor naţionale din România.

Departamentul pentru Relații Interetnice