Evenimente

În ziua de 20 noiembrie a avut loc în Bucureşti, la sediul Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, reuniunea Comisiei pentru învăţământ şi tineret a Consiliului Minorităţilor Naţionale cu tema „Activităţi şi proiecte de tineret în organizaţiile CMN”.
3
Aşa cum era de aşteptat, au venit în special tineri de la organizaţiile minorităţilor, care au avut atât prilejul de a vizita organizaţia lipovenilor, cât şi de a face un schimb de experienţă cu colegii de la alte organizaţii.
New Image
Gazdele, reprezentate prin dl. Silviu Feodor – director executiv, Svetlana Moldovan – redactor şef al revistei bilingve Zorile, şi Svetlana Crăciun, referent pentru cultură şi preşedinte al Asociaţiei Tinerilor Ruşi Lipoveni din România, au prezentat imagini şi date despre cele mai recente activităţi ale organizaţiei. Ca exemplu de bună practică a fost prezentată experienţa ruşilor lipoveni de a reuni 35 filiale în mişcarea de tineret, cu rezultate spectaculoase atât în zonele urbane, cât şi în zonele rurale. Toţi cei prezenţi au apreciat faptul că organizaţia ruşilor lipoveni îi sprijină pe tineri în toate iniţiativele lor, oferindu-le şi posibilitatea de a-şi prezenta preocupările în două pagini dedicate ale revistei Zorile.
1
A urmat o masă rotundă care a permis tuturor celor prezenţi să îşi prezinte experienţa organizaţională, activităţile, parteneriatele, precum şi propunerile pentru anul 2015. Între acestea s-au creionat un forum al tineretului minoritar la Bucureşti, o tabără multietnică de pregătire a liderilor de tineret de la toate minorităţile, schimburi de vizite pe tema cunoaşterii religiilor, workshop-uri de fotografie şi jurnalism, prezentări de obiceiuri şi tradiţii, ca de ex. demonstraţii de vechi meşteşuguri, tradiţii legate de viţa de vie în comunităţi şi obiceiuri de nuntă.
456