Evenimente

În data de 21 martie a.c. s-a desfăşurat la Palatul Naţional al Copiilor reuniunea Comisiei pentru cultură, culte şi mass-media a Consiliului Minorităţilor Naţionale. Întâlnirea a fost găzduită în spaţiul de desfăşurare al Salonului de carte şi muzică 2014, iar participanţii au avut prilejul să viziteze standurile prezente la acest eveniment devenit tradiţional.
La eveniment au fost prezenţi: domnul Aledin Amet, subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, doamna Iuliana Rada, coordonator de proiecte în cadrul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), reprezentanţi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale.
După cuvântul de deschidere a lucrărilor comisiei susţinut de domnul subsecretar de stat Aledin Amet, reprezentantul FDSC, doamna Iuliana Rada, a oferit participanţilor informaţii despre ONGFest, care urmează să se defăşoare în perioada 9 – 11 mai a.c.
Conform agendei, prezentările susţinute de reprezentanţii minorităţilor s-au axat în principal pe evocarea unor personalităţi feminine din rândul comunităţilor etnice, nuanţând astfel calităţile unor femei de succes, care au reuşit prin efortul şi implicarea lor să contribuie la păstrarea identităţii etnice a comunităţii din care au făcut, sau din care fac parte. Femeile despre care s-a vorbit sunt femei cu realizări, mame, fiice, soţii, sunt modele pentru tânăra generaţie şi este de dorit ca efortul lor să fie continuat. Pentru popularizarea acestor exemple, Departamentul pentru Relaţii Interetnice îşi propune să strângă laolaltă toate prezentările realizate de reprezentanţii minorităţilor naţionale, pentru a fi prezentate pe site-ul instituţiei.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA