Evenimente

Departamentul pentru Relații Interetnice a participat în data de 14 decembrie 2015 în București la Casa de Cultură Petőfi Sándor din strada Zalomit, nr. 6 la un eveniment dedicat prezentării cărții „A Mi Magyar Adásunk” (Emisiunea Noastră în Limba Maghiară).
Prima parte a existenței Emisiunii în Limba Maghiară a TVR, respectiv în anii 1969 – 1985 a fost cuprinsă în cartea intitulată „A Mi Magyar Adásunk” (Emisiunea Noastră în Limba Maghiară), apărută sub egida editurii Kriterion și lansată anul trecut, cu ocazia aniversării a 45 de ani de existență.
În decursul anului 2015 volumul a fost lansat în mai multe orașe importante din Transilvania, iar acum urmează sa fie prezentat și la București în data de 14 decembrie 2015. La acest eveniment cultural vor fi invitați autorii, respectiv trei foste realizatoare: Erika Józsa Demián, Katalin Simonffy și Mária Tomcsányi Jakab, foști și actuali membri ai Redacției Maghiare, conducerea editurii Kriterion, reprezentanți ai vieții culturale și politice maghiare și române, reprezentanții Ambasadei Republicii Ungare la București, reprezentanți ai conducerii Televiziunii Române, precum și publicul telespectator al Emisiunii în Limba Maghiară.
Emisiunea a consacrat aceste decenii transmiterii și conservării tradițiilor, valorilor și culturii maghiare, dar și prezentării acestora populației majoritare prin subtitrarea în limba română a emisiunilor.

14 12 2015-Petőfi1 14 12 2015-Petőfi2 14 12 2015-Petőfi3

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.