Evenimente

În data de 17 decembrie a.c. a avut loc la Muzeul Național Cotroceni  vernisajul expoziției de artă contemporană Imaginile diversității. Evenimentul este parte a proiectului comun al Departamentului pentru Relații Interetnice și Fundației Inter-Art  100 de ani de multiculturalitate și dialog intercultural. Expoziție de artă contemporană Imaginile diversității, marcând totodată la acest final de an și Ziua Minorităților Naționale.  La eveniment au participat alături de organizatori și artistii plastici autori ai lucrărilor, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, memmbrii ai Parlamentului României, reprezentanți ai organizațiilor minorităților naționale, membrii ai corpului diplomatic și reprezentanți mass-media.

2

Expoziția vernisată pe 17 decembrie este a patra în acest an, precedentele expoziții fiind organizate la Bruxelles, sediul Parlamentului European, Sighișoara, în cadrul Festivalului ProEtnica și Tulcea, Muzeul Național de Artă.

Lucrările expuse  au fost  realizate în cadrul Taberei interetnice de artă contemporană, prima și unica manifestare artistică în care au fost reprezentate toate etniile istorice din România. Diversitatea de limbă, cultură, etnie reprezentată dar și promovată de artiștii participanți a subliniat importanța înțelegerii și respectului reciproc.

3