Evenimente

Am deosebita bucurie de a transmite gândurile cele mai bune tuturor membrilor comunităţii evreieşti din România cu ocazia Purimului, sărbătoare care ne oferă prilejul de a reflecta, de fiecare dată, la importanța comuniunii și a dialogului fratern.

 
„Să nu accepţi să fii victimă” este învăţătură transmisă din generaţie în generaţie evreilor de către Ester şi Mordehai, lideri înţelepţi ai evreilor din imperiul lui Ahaşveroş.

 

Consider că, în aceste momente, ar trebui să rememorăm, împreună, acele pagini din marea aventură umană a ieşirii din Egipt şi a regăsirii Canaanului.

 

Purimul este o lecţie de viaţă evreiască, o lecție a toleranţei, un prilej de promovare a dialogului intercultural și de cultivare a valorilor comune.

Este o mare sărbătoare a evreilor în care primează bucuria comuniunii cu cei dragi, dar şi solidaritatea faţă de cei care au nevoie de ajutor.

 

Doresc să transmit felicitări tuturor evreilor din România pentru activitatea consecventă pe care o desfăşoară în a promova imaginea evreilor, pentru faptul că respectă tradiţiile și obiceiurile specifice acestei sărbători care reprezintă un moment de bucurie pentru evreii de pretutindeni.

 

„Hag Purim Sameah!”

 

AMET Aledin
Secretar de stat

Leave a comment