Evenimente

Asociaţia Romano ButiQ cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice organizează a doua ediţie a Festivalului Solidarităţii Pakivalo, care va avea loc în perioada 6 – 8 august 2015, la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni, nr. 101 – 125.
 

Evenimentul, dedicat activistului şi sociologului rom Nicolae Gheorghe (1946 – 2013), porneşte de la o filozofie a solidarităţii ca formă de acţiune politică: „solidaritatea se practică şi se demonstrează”, în cuvintele acestuia. Aceasta este provocarea de la care a fost pornit acest festival – o încercare de construire a unei punţi între minoritari şi majoritari, copii şi adulţi, săraci şi bogaţi, intelectuali şi muncitori, artişti şi spectatori.
 

Programul include o mare diversitate de conţinuturi şi expresii artistice – concerte (Mahala Rai Banda, Leonard Iordache, Mexicanu Band, Kalo Me, Romano ButiQ Band şi alţii), proiecţii de film, spectacole de teatru, ateliere de pictură şi bricolaj pentru copii, demonstraţii de street dance, expoziţii dedicate informării publicului despre istoria şi personalităţile rome, instalaţii artistice create de artişti romi din diverse ţări, dezbateri pe diverse teme, expoziţie de mesteşuguri rome, precum şi lansarea colecţiei Nicolae Gheorghe din cadrul Centrului de Documentare al muzeului.

pakivalo_pliant-page-002
Vă invităm aşadar să luaţi parte la activităţile festivalului, în special în data de 7 august 2015 când va fi lansată Colecţia Nicolae Gheorghe – o expoziţie informaţională, urmată de o dezbatere în jurul folosofiei acestuia.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.