Evenimente

9

În perioada 31 Octombrie – 2 Noiembrie 2014, s-a desfășurat la Bușteni atelierul IntercultuRom, la care au participat un număr de 54 de persoane, cadre didactice și elevi din unitățile școlare din județele Ialomița și Călărași. Participanții la atelier sunt tineri romi și neromi, membrii ai formațiilor de dansuri tradiționale și moderne din cadrul Școlii gimnaziale ”Spiru Haret” Țăndărei, Liceul Tehnologic ”Înălțarea Domnului” Slobozia, Liceul Tehnologic Traian și Școala Gimnazială Nr 1 Dragalina.
Atelierul ”IntercultuRom” s-a desfășurat în cadrul proiectului cu același nume, implementat de către Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială, beneficiind de sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice, Guvernul României.
Obiectivele proiectului au fost îmbunătățirea dialogului între tineri de etnii diferite, prin promovarea valorilor culturale și a patrimoniului cultural material și imaterial atât ale romilor cât și ale populației majoritare.
Prin acest tip de activități, în special atelierul ”IntercultuRom” ADIS vizează orientarea tinerilor către o atitudine nediscriminatorie, toleranță, încredere, dobândirea de cunoștințe aptitudini și atitudini care să le fie utile în relaționarea cu celelalte persoane, prin intermediul activităților recreative desfășurate în cadrul atelierului.

72

14