Evenimente

În perioada 28 iulie-3 august 2014, Serviciul de Ajutor Maltez în România în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, organizează ”Tabără pentru tineri cu dizabilități locomotorii aparținând minorităților naționale, ediția a XII-a” în localitatea Vâlcele, judeţul Covasna.

Peste 100 de persoane, 50 de tineri cu deficienţe şi însoţitorii lor, voluntari din filialele şi sucursalele Serviciului de Ajutor Maltez în România, se vor reuni din întreaga ţară pentru a petrece o săptămână dedicată integrării, respectului, prieteniei şi solidarităţii.

Tabăra oferă un cadru de recreere, de întâlnire şi interacţiune autentică între persoane foarte diferite: participanţii provin din mediul rural sau urban, sunt de etnii şi chiar naţionalităţi diferite, cu diferite grade de deficienţe. Programul taberei cuprinde activităţi culturale, recreative şi distractive: karaoke, paintball, foc de tabără, dans, călărie, excursii, diferite ateliere. Activităţile sunt alese astfel încât oricare dintre cei prezenţi să poată lua parte la ele. Printre invitaţi se numără şi trupe artistice cu membri cu deficienţe locomotorii.

Pentru mulţi dintre tinerii cu dizabilităţi, această tabără este o ocazie rară de a-şi părăsi spaţiul din care provin şi de a petrece timp valoros alături de alţi tineri, de a lega prietenii, de a avea ocazia de a împărtăşi experienţele proprii într-un cadru nonformal şi relaxant.
De 12 ani de zile, în fiecare vară, mai mult de 100 de persoane, invitaţi şi voluntari, au şansa de a beneficia de o experienţă profundă şi unică în cadrul ”Tabără pentru tineri cu dizabilități locomotorii aparținând minorităților naționale, ediția a XII-a” din localitatea Vâlcele.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC