Evenimente

Departamentul pentru Relaţii Interetnice a primit cu profundă tristeţe vestea trecerii în eternitate a celui care a fost György Tokay, ministru delegat al Departamentului pentru Protecţia Minorităţilor Naţionale în perioada 12.12.1996 – 27.01.1999, dar şi deputat UDMR, şi ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Lituania.
 
Uneori, cuvintele sunt mult prea puţine pentru a exprima durerea şi regretul atunci când dintre noi pleacă un om caracterizat de infinită discreţie, moderaţie şi eleganţă în tot ceea ce a însemnat prezenţa domniei sale în această lume.
 
Ca ministru delegat al Departamentului pentru Protecţia Minorităţilor Naţionale a format oameni şi a susţinut mereu că resursele umane şi materiale alocate acestei instituţii reprezintă o investiţie în democraţie. Prin eforturile sale, a demonstrat că instituţionalizarea dialogului interetnic este un lucru esenţial şi benefic atât pentru minorităţile naţionale din România cât şi pentru majoritate.
 
György Tokay va rămâne în memoria celor care au avut privilegiul să îl cunoască ca o persoană de înaltă ţinută profesională şi umană ale cărei viziuni şi eforturi au contribuit la consolidarea identităţii minorităţilor naţionale, un om care a manifestat prietenie şi înţelegere faţă de toţi colaboratorii săi şi care a crezut în valoarea tineretului.
 
Vom păstra cu respect şi recunoştinţă în inimile şi sufletele noastre răbdarea şi căldura cu care a construit o echipă de profesionişti care a dăinuit în timp. Aducem un ultim omagiu personalităţii celui care a fost omul György Tokay şi adresăm sincere condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au preţuit.

 
 

Dumnezeu să-l ierte şi să îl odihnească în pace!