Evenimente Programe

Sub acest titlu s-a desfăşurat în perioada 20 – 22 noiembrie 2014 o conferinţă internaţională la Facultatea de Litere şi Arte, din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. Aceasta a fost o colaborare a Germanisticii sibiene cu Departamentul pentru Relaţii interetnice al Guvernului României.
La conferinţă au participat reprezentaţi de la universităţi din ţară – Bucureşti, Iaşi, Braşov, Timişoara, Sibiu – şi din Germania, Croaţia şi Novi Sad. Ne-am bucurat de prezenţa în mijlocul nostru a doamnei Subsecretar de stat Christiane Cosmatu, care a asistat la lucrările conferinţei. Au fost prezentate 33 de referate, subordonate tematicii cadru sau domeniului mai larg al comparatisticii şi interculturalităţii.
Conferinţa a reprezentat un prilej de dezbatere a unor probleme de specialitate, pe de o parte, pe de alta o ocazie de schimburi academice.
Rezultatele conferinţei vor fi publicate în revista “Germanistische Beiträge”, editată de Colectivul de Germanistică din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte din Sibiu.
New Image