Evenimente

În 2017 a fost lansat programul care studiază romii ca resursă umană şi care îşi propune integrarea acestora pe piața forței de muncă. Din România, la acest program s-a alăturat și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. 

Proiectul intitulat „Schimbarea discursurilor, schimbarea practicilor: romii ca resursă umană – RARE” (RARE – Changing Discources, Changing Practices: The Roma As Human Resources), creat în cadrul Programului Transnațional Interreg Dunărea 2014-2020, este în curs de implementare prin cooperarea a opt țări și 21 de organizații partenere.

Partenerul principal al proiectului este Serviciul de Ajutor Maltez din Ungaria, cu patru organizații alăturându-se programului din România: Agenția Împreună, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Împreună, cei patru sunt responsabili pentru elaborarea și implementarea unui program pilot, care are ca obiectiv principal facilitarea accesului persoanelor de etnie romă pe piața muncii.

Proiectul încearcă să găsească soluții la probleme de încadrare pe piața muncii a persoanelor de etnie romă în ţările din regiunea Europei de Sud-Est, în situația în care romii constituie cea mai numeroasă minoritate etnică în Uniunea Europeană și sunt printre cei mai deprivați, care se confruntă cu exclusiune socială, discriminare și acces limitat pe piața muncii, în educație și în sistemul de sănătate.

Continuarea pe https://sepsinet.ro/sepsinet/ro/romii-din-sfantu-gheorghe-ca-resursa-umana/

Romii din Sfântu Gheorghe ca resursă umană