Evenimente Programe

În perioada 25 aprilie – 4 mai 2014, a avut loc în localitatea Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita, cea de-a III-a ediţie a festivalului „G.Feszt”.
Organizat de Asociaţia Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztetö Tanács din localitatea Odorheiu Secuiesc, în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice, festivalul a reunit mii de participanţi din localitatea Odorheiu Secuiesc dar şi din localităţile din jur, interesaţi de cultură dar şi de comunicare şi socializare într-un context nonformal.
Picture14
În fiecare zi s-a organizat câte o masă rotundă cu scriitori, actori, mizicieni, participanţii având posibilitatea să aleagă domeniul de interes şi discuţiile la care doresc să participe pentru a-şi aprofunda cunoştinţele în domeniile preferate, să afle lucruri noi chiar de la oameni direct implicaţi, aşa cum a fost cazul lui Bogdan Zsolt, tinerii având acazia să intre în lumea literaturii lui Ady Endre.
Picture9
De asemenea, au avut loc după-amieze tematice dedicate artei fotografice şi unei expoziţii de fotografie, cinematografiei contemporane, teatrului, dansului, teatrului modern şi o zi dedicată minorităţii rome din regiune.
Picture19
Una dintre zilele festivalului a fost dedicată tinerilor interesaţi de activitatea asociaţiei şi în acest sens a funcţionat o cafenea în aer liber unde tinerii au avut posibilitatea să discute cu membrii Asociaţiei Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztetö Tanács.
Fiecare zi a festivalului s-a încheiat cu un concert, tinerii având ocazia să asculte piesele trupelor Kumm, Sebastian Spanache Trio, Byron, Balzs Elemer Group, Romani Jag ş.a.
Picture2

Picture6

Picture10

Picture18

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.