Evenimente

Ediţia a 15-a a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret în Limba Germană s-a desfăşurat în acest an în perioada 19-24 iunie 2014 la Teatrul German de Stat şi la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara.
Festivalul este organizat din anul 2000 de către Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” în colaborare cu Teatrul German de Stat Timişoara (TGST), reunind în Banat tineri de expresie germană din diverse ţări europene. La ediţia din acest an au participat trupe din Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina şi România (Sibiu, Bucureşti, Cluj şi Timişoara). În afară de reprezentaţiile de teatru, în cadrul festivalului au avut loc şi ateliere de specialitate la Liceul „Nikolaus Lenau”, susţinute de actori şi pedagogi de teatru din România şi din străinătate.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu sprijinul Municipiului Timişoara, al Consiliului Judeţean Timiş, al Inspectoratului şcolar Judeţean Timiş şi al Forumului Democrat al Germanilor din Banat. Festivalul s-a bucurat şi de sprijinul următorilor sponsori: BUW, Aquatim, Glissando, Hotel Timişoara.

Cuvântul de deschiderea a fost onorat de către viceconsulul Germaniei la Timişoara, domnul Siegfried Geilhausen, spectacolul Tineri fără Dumnezeu, după Ödön von Horváth, regia: Clemens Bechtel, producţia TGST, completând seara cu o provocare a raţionamentului, ce reia tema, niciodată epuizată, a totalitarismului, de data aceasta văzut prin ochii nevinovaţi ai adolescenţei.

Dedicat tinerilor spectatori, Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret în Limba Germană, s-a bucurat de un real succes la public. Din program spicuim spectacole ca: LEONCE ŞI LENA de Georg Büchner, Trupa Impuls Cluj-Napoca, CASA BERNARDEI ALBA, după F. G. Lorca, Trupa Bukowiner Phoenix, Cernăuţi (Ucraina), FACEBOOK ALIVE, Trupa Franzel Ossjek (Croaţia), SOŢUL IDEAL, după Oscar Wilde, Trupa Bruk Sibiu, PANĂ DECURENT, Trupa Junge DBU Szekszárd (Ungaria), PROTAGONISTA de J.P. Dopagne, Trupa Sigma Art Bucureşti, SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI după Carlo Goldoni, Trupa NiL Timişoara ş.a.
New Image