Evenimente

Festivalul de teatru pe drum KaravanAct a fost organizat pentru prima oară de către Asociaţia Teatrală Shoshin, între 21 – 30 august 2015. Proiectul a beneficiat de suportul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, al Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi al Fundaţiei Communitas.
2

În cele 9 zile de festival au fost ţinute 16 spectacole, au fost organizate 9 întâlniri cu publicul şi 2 manifestaţii de stradă.
3

Asociaţia Teatrală Shoshin a organizat Festivalul de teatru pe drum KaravanAct cu scopul de a regândi şi a revitaliza un obicei străvechi: cel al trupelor ambulante. KaravanAct şi-a propus să fie un organism viu, care creează un dialog cu publicul, nu aşteaptă să fie căutat, ci merge la spectatori, înţelege şi integrează mediul înconjurător, provocând totodată teatrul şi concepţiile noastre despre el prin diversitatea spaţiilor folosite, prin varietatea genurilor şi tematicilor abordate.
4

Festivalul a fost prezent în trei oraşe (Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe), dar şi în trei localităţi rurale: Chidea, Delniţa şi Chilieni. Printre producţiile prezentate s-au numărat spectacole pentru copii, spectacole-concert şi spectacole în aer liber, artiştii implicaţi fiind de etnii variate: maghiari, români, dar şi italieni, spanioli, polonezi, evrei.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.