Evenimente

Tătarii sunt o minoritate istorică, păstrători de tradiții și obiceiuri strămoșești, iar acest lucru i-a ajutat, timp de sute de ani, să-și păstreze identitatea etnica.
 

În anul 2006 a fost adoptată Legea privind declararea zilei de 13 decembrie ca sărbătoare a etniei tătare din România. Pentru istoria comunității tătare este un moment remarcabil, iar acest fapt capătă o importanță deosebită deoarece legea, în formularea pe care o are, este unică. Această dată a fost aleasă ca Zi a etniei tătare datorită faptului că pe 13 decembrie 1917, parlamentul tătarilor crimeeni a proclamat Republica Populară Crimeea și a aprobat Constituția. Tătarii care s-au stabilit în România, în urmă cu mai bine de 800 de ani, sunt originari din Crimeea.
 

Fiind la rândul meu reprezentant al acestei etnii, aş dori să transmit, cu aceasta ocazie, tuturor tătarilor din România cele mai calde și sincere gânduri și să vă asigur că sunt mândru să particip, împreună cu dumneavoastră, la marea sărbătoare dedicată etniei tătare din România.
 

Vă doresc mult succes pe viitor şi vă asigur de întregul sprijin al Departamentului pentru Relaţii Interetnice în realizarea comună a obiectivelor legate de promovarea diversităţii etnice, lingvistice și culturale, de cultivare a valorilor comune.
 
La mulţi ani!
 
Aledin Amet
Secretar de stat

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.