Anunt Evenimente

Departamentului pentru Relaţii Interetnice organizează proiectul Expoziție interetnică de artă contemporană ”Imaginile diversității”, în perioada 12 – 16 decembrie 2016, la București – Muzeul Național Cotroceni.

Proiectul, organizat în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni și cu Fundația Inter-Art Aiud, este un proiect multicultural care reprezintă o premieră în România. Expoziția Imaginile diversității va cuprinde lucrări de artă plastică – pictură, grafică, fotografie, sculptură – realizate de către artiștii plastici aparținând celor 20 de minorități naționale din România și majorității, participanți la tabăra interetnică de artă contermporană din Aiud, care a fost organizată de DRI în perioada 04 – 16 octombrie 2016.

Expoziția, care face parte totodată din evenimentele prin care Departamentul pentru Relații Interetnice și-a propus să marcheze în acest an Ziua Minorităților Naționale, nu va fi doar un eveniment punctual, ci va fi parte a unui proiect care va continua și în 2017, când ne propunem să o prezentăm în țară, în diverse regiuni multiculturale din România.

În data de 14 decembrie 2016, în incinta Muzeului Național Cotroceni, va avea loc vernisajul Expoziției interetnice de artă contemporană ”Imaginile diversității” la care sunt invitați să participe reprezentanți ai corpului diplomatic, parlamentari, repezentanți guvernamentali și ai organizațiilor minorităților naționale, personalități culturale și jurnaliști și nu în ultimul rând cei 36 de artiști plastici, ale căror lucrări vor fi expuse.