Evenimente


Charlottenburg satul rotund din Banat, Sinagoga Iosefin, Mănăstirea Sfântu Gheorghe din Birda, Biserica Roșie din Arad și Casa muzeală slovacă sunt numai câteva repere din a doua parte a programului Diversitate și patrimoniu cultural prin prisma mass-media. Schimb de experiență și bune practici cu parteneri de proiecte din regiunea Dunării. Turismul cultural – o șansă pentru dezvoltare locală.

Prezentul şi viitorul comunităţilor de evrei, germani, maghiari, sârbi, slovaci și ucraineni sunt temele principale care vor fi abordate de către jurnalişti şi experţi în patrimoniu cultural în cadrul ediţiei a VII.-a a proiectului inițiat de Departamentului pentru Relaţii Interetnice dedicat inventarului patrimoniului cultural material și immaterial al minorităţilor de-a lungul Dunării.
Departamentul pentru Relaţii Interetnice organizează în perioada 7-11 octombrie 2019, vizita de documentare și schimb de bune practici pentru 15 jurnaliști și experți în patrimoniu din Regiunea Dunării, în județul Timiș și Arad. Programul este organizat sub auspiciile Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), aprobată în 2011 şi pusă în aplicare pe mai multe arii de 14 ţări din bazinul dunărean. Strategia îşi propune, pe o perioadă de cel puţin 10 ani, să aducă răspunsuri comune unor provocări comune, să creeze sinergii şi o bună coordonare între politicile şi iniţiativele statelor dunărene, astfel încât Dunărea să devină o importantă arteră de dezvoltare a Europei. Iniţiativa Departamentului pentru Relații Interetnice se înscrie în Aria 3–„Cultură, turism şi contacte directe între oameni” a SUERD.
(Charlottenburg, sursă foto: https://editiadedimineata.ro/charlottenburg-povestea-singu…/)