Evenimente

Departamentul pentru Relaţii Interetnice semnalează cu satisfacţie o apariţie inedită – broşura intitulată “Dobrogea în 5 zile: antropologul debutant faţă în faţă cu Celălalt” (La Dobroudja en 5 jours : l’anthropologue débutant face à l’Autre), realizată de un grup de studenţi şi masteranzi în antropologie socială de la Universitatea Fribourg, Elveţia.
 

Broşura include o colecţie de eseuri şi imagini, constituind rezultatul unei şcoli de vară pe care autorii au urmat-o în România, la Bucureşti şi Constanţa, în iunie 2014. Broşura este coordonată de prof. dr. François Rüegg şi doctorand Raluca Mateoc, de la Universitatea Fribourg. Atenţia participanţilor la şcoala de vară s-a îndreptat în special asupra identităţii a trei grupuri de religie islamică din România – turcii, tătarii şi romii musulmani din Dobrogea. Articolele sunt scrise în limbile franceză şi germană.
 

Dedicăm această apariţie Alianţei Civilizaţiilor, iniţiativă a Naţiunilor Unite la care DRI participă din anul 2008 şi care îşi propune întărirea dialogului între limbi, culturi şi religii la nivel global. Invităm pe cei interesaţi să consulte rezultatele acestei cercetări – un exemplu de bună practică în experimentarea dialogului între limbi şi culturi – şi îi felicităm pe autori şi pe mentorii lor.

Broşura poate fi consultată la:

http://www.unifr.ch/anthropos/fr/research/

http://www.unifr.ch/anthropos/assets/files/Aktivitaeten/la-dobroudja-en-5-jours.pdf

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.