Evenimente

Departamentul pentru Relaţii Interetnice îşi propune să realizeze un minighid în cifre şi imagini referitor la minorităţile naţionale din România. In acest scop, departamentul lansează o campanie bazată pe contribuţia voluntară a elevilor şi tinerilor care doresc să trimită fotografii digitale cu desene, picturi şi lucrări de grafică realizate de ei, imagini care să surprindă diversitatea etnică, lingvistică şi culturală a ţării noastre. Fotografiile, în format .jpg sau .tif, trebuie să aibă o rezoluţie foarte bună, astfel încât să poată fi prelucrate şi tipărite. Lucrările nu vor fi semnate, numele autorului şi şcoala/ liceul urmând să fie precizate în corpul e-mailului şi să fie menţionate în minighid. Fiecare elev poate transmite cel mult trei fotografii ale propriilor lucrări.

Aşteptăm fotografiile digitale până la data de 28 februarie 2014 pe adresele de e-mail: carmen.constantinescu@dri.gov.ro şi elena.cruceru@dri.gov.ro.
Un juriu instituit la nivelul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, sprijinit de un cadru didactic de la Liceul de Artă Nicolae Tonitza din Bucureşti, va realiza o selecţie a celor mai reuşite şi convingătoare imagini, urmând ca acestea să fie prezentate pe pagina web a instituţiei, iar o parte să fie utilizate pentru tipărirea minighidului.
Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Carmen Constantinescu, consilier, tel. 021 230 53 52, e-mail: carmen.constantinescu@dri.gov.ro.