Evenimente

COMUNICAT

 
 

Departamentul pentru Relații Interetnice a luat act cu profundă indignare de gestul incalificabil prin care se dorește împiedicarea construirii unei moschei în orașul București.
 
Considerăm că ofensarea cutumelor religioase, lezarea valorilor și tradiției spirituale a peste 60 de mii de cetățeni ai României, aparținând cultului musulman nu poate fi în nicio împrejurare o metodă de protest adecvată și nu poate fi tolerată de societatea noastră ca fiind un act îndreptățit sau acceptabil.
 
Totodată respingem la modul cel mai ferm toate gesturile asemănătoare care lezează identitatea religioasă a oricăror comunități etnice din România, considerate de Constituția României ca fiind factori constitutivi ai statului.
 
Având în vedere insulta adusă, ne manifestăm solidaritatea cu Muftiatul Cultului Musulman din România, reprezentant religios al musulmanilor din țara noastră, în același timp dorim să atragem atenția autorităților competente să purceadă la stoparea și sancționarea acțiunilor de acest fel, prin toate mijloacele legale ce le stau la dispoziție.

 
LACZIKÓ ENIKŐ KATALIN
Secretar de stat, Departamentul pentru Relații Interetnice