Evenimente

La iniţiativa Direcţiei Generale Învăţământ în Limbile Minorităţilor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României şi cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România a avut loc lansarea proiectului naţional intitulat „Călătoria mea multiculturală”, destinat elevilor din învăţământul primar şi gimnazial şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. Evenimentul a marcat sărbătorirea Zilei Internaţionale a Limbii Materne – 21 februarie şi s-a desfăşurat în Bucureşti, la sediul Uniunii Elene din România.
Programul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale – Direcţia Generală Învăţământ în Limbile Minorităţilor Naţionale se va încheia în luna mai, cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei şi îşi propune să pună în valoare învăţământul în limbile minorităţilor naţionale din România prin metode nonformale.
La lansarea proiectului au fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor implicate, reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, ambasadelor şi şcolilor cu predare în limbile minorităţilor naţionale.
În acelaşi cadru s-au desfăşurat şi lucrările Comisiei pentru învăţământ şi tineret a Consiliului Minorităţilor Naţionale.

20140224-1

20140224-2

20140224-3

20140224-4