Evenimente

Şcoala de vară de la Gărâna, desfăşurată în acest an în perioada 23 august – 6 septembrie, este un proiect organizat de Teatrul German de Stat Timişoara (TGST), în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu sprijinul Municipiului Timişoara, al Comunei Brebu Nou şi al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
 

Unul dintre modulele acestei ediţii a Şcolii de vară a fost coordonat de profesorii Stephan Perdekamp şi Sarah Victoria de la Centrul P.E.M. (Perdekamp Emotional Method) din Hamburg, Germania. Celălalt modul a fost încredinţat unuia dintre cei mai importanţi pedagogi de teatru din România, actorului Miklós Bács, conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi actorilor Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu, din Bucureşti.
1

Ediţia de anul acesta a Şcolii de vară a reunit actori ai TGST, studenţi ai secţiei germane de actorie de la Universitatea de Vest din Timişoara şi membri ai trupelor de teatru de tineret de expresie germană NiL. Timp de două săptămâni, actorii au luat parte la o serie de ateliere în care au deprins modele de comunicare interculturală, precum şi noi forme de muncă artistică, precum: tehnici de comunicare emoţională, tehnici de dans contemporan utilizând metoda Laban şi tehnici de compoziţie folosind metoda Viewpoints.
 
Despre atelierele şcolii de vară 2015, coordonatorul Stephan Perdekamp a declarat: „Am lucrat cu artişti foarte buni, curajoşi şi foarte dedicaţi, dornici să investească multă energie în acest program şi având deschiderea maximă pentru a învăţa lucruri noi. Nu a existat niciun moment în care unul dintre ei să dea înapoi sau să respingă informaţii. Cred că Teatrul German are una dintre cele mai extraordinare trupe cu care am lucrat.”
3

Totodată, Oana Vidoni, actriţă TGST şi participantă la cele două săptămâni de cantonament teatral, a afirmat: „Trupa a avut din nou şansa unor întâlniri valoroase în aceste două săptămâni intense, nu numai datorită profesioniştilor cu care am lucrat, care ne-au ghidat foarte precis şi ne-au dăruit o mulţime de informaţii, ci şi pentru că am avut timpul, cadrul şi răbdarea de a ne dezvălui şi totodată de a îi descoperi altfel pe ceilalţi, de a îi întâlni aşa cum, poate, în timpul stagiunii nu reuşim să o facem.”
New Image

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.