Evenimente

În perioada 29 iulie – 9 august 2015, Asociaţia Grupul Minimum Party, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, a organizat în poiana din pădurea Casinului de la Gura Tisei, comuna Plăieşii de Jos, jud. Harghita, cea de-a 20-a ediţie a taberei de creaţie, for profesional Minimum Party.

Cei 32 de participanţi la tabără şi invitaţii au lucrat în cadrul a 10 ateliere de creaţie, iar în cadrul forului profesional au avut ocazia să prezinte lucrări de artă şi să capete cunoştinţe referitoare la cele mai noi tendinţe în arta contemporană.

Printre particanţi s-au numărat elevi de liceu, studenţi, artişti profesionişti şi amatori, esteticieni şi publicişti din ţară şi din străinătate. Anul acesta tematica taberei a fost memoria.
Tabăra a fost demarată cu pregătirea atelierelor de creaţie şi a conceptului creator al taberei, pregătirea afişelor şi a pliantelor, transmiterea de comunicate de presă, pregătirea anunţului taberei pe pe web-site şi pe pagina facebook a asociaţiei, transmiterea acestuia pe mail, etc..

Pe lângă participarea la ateliere, cei prezenţi au avut posibilitatea să vizioneze lucrările invitaţilor, conducătorilor de ateliere din cadrul forului profesional. Au avut loc şi discuţii cu invitaţii.

Prin realizarea de 10 ateliere diferite pentru artele vizuale, foto, film, teatru experimental, dans, muzică, arhitectură, meşteşuguri, filosofie/estetică şi literatură în cadrul natural s-a dorit încurajarea mobilităţii creatorilor într-un context diferit de cel al studiourilor.

Prelegerile din acest an s-au axat în primul rând pe conceptul memoriei şi în al doilea rând pe prezentarea activităţii artistice a coordonatorilor atelierelor şi a invitaţilor forului profesional.

În cursul desfăşusării taberei s-au realizat lucrări de artă vizuală (instalaţii, performance-uri, opere land-art, fotografii, filme), arhitectură în mediu, spectacole (dans contemporan, muzică improvizată, teatru experimental), obiecte meşteşugăreşti.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.