Anunt

” Unde, la urma urmei, încep drepturile universale ale omului? În locuri mici, aproape de casă – atât de mici și atât de aproape, încât nu pot fi văzute pe nici o hartă a lumii. Totuși, acestea sunt lumea individului; cartierul în care locuiește; școala sau universitatea pe care o frecventează; fabrica, ferma sau biroul unde lucrează. Dacă aceste drepturi nu au o însemnătate acolo, atunci însemnătatea lor este mică în orice alt loc. Fără acțiune concertată a cetățenilor pentru a le aduce aproape de casă, vom căuta în zadar progresul în lumea largă.” Eleanor Roosevelt

Ziua Drepturilor Omului este celebrată în fiecare an în 10 decembrie – ziua în care Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat, în 1948, Declarația Universală a Drepturilor Omului, un document de referință care a proclamat drepturile pe care toată lumea le are, indiferent de rasă, culoare, religie, sex, limbă, opinie politică sau de altă natură. Este cel mai tradus document din lume, disponibil în peste 500 de limbi.

https://www.un.org/en/observances/human-rights-day

România, în calitatea sa de membră a Organizației Națiunilor Unite, a semnat „Declarația universală a drepturilor omului” și este parte la cele două pacte adoptate în cadrul Organizației „Pactul internațional privind drepturile civile și politice” și „Pactul internațional privind drepturile economice, sociale și culturale”

Featured image from https://www.uclg.org/